CV

hendrike@hendrikehuijsmans.nl


0646792258


CV                                                                                

 

Op 29 juli 1959 ben ik geboren in het warme en kleurrijke Nigeria. Het leven speelde zich er buiten af op blote voeten. Toen ik 7 was verhuisde ons gezin terug naar Nederland waar we in Tilburg gingen wonen. Nu woon en werk ik in Zeeland.

Van jongs af aan ben ik altijd bezig geweest met tekenen en knutselen. Ook heb ik altijd veel interesse gehad voor het inrichten van kamers, bouwen van constructies in en om het huis en voor het aanbrengen van structuur in de chaos.

 

Na het VWO heb ik in Wageningen de studie plantenteelt gevolgd waarna ik in Zeeland ben gaan wonen en werken.

Eindjaren ’90 volgde ik in Sint Niklaas in België de (deeltijd) opleiding schilderkunst hogere graad. Eendegelijke opleiding die begon met het schilderen van stillevens en modellen maar later ook met aandacht voor abstract werk. Binnenhuiskunst deed ik als bijvak.

 

 

Mijn persoonlijke voorkeur gaat sterk uit naar het afbeelden van motieven. Letterlijk, maar ook menselijke motieven laten zich in beeldtaal vatten.

Aanvankelijk werkte ik in het platte schildersvlak maar mijn werk is steeds ruimtelijker aan het worden.

Het contrast tussengeometrische patronen en organischevormen is voor mij ongelooflijk spannend. Vrije vormen die zich aan het stramien lijken te ontworstelen boeien mij mateloos.

Ook het gebruik vanverschillende materialen past hier perfect. Hout tegenover betonijzer en plastic verhoogt de spanning van het beeld.

Mijn werken zijn bijna altijd kleurrijk en van een royaal formaat. De werkstukken worden volgens een opgezet plan uitgevoerd. Tijdens het maken kan er nog veel veranderen maar het doel ligt altijd vast.