Keukenhof 2008 Vliegers

Keukenhof 2008 Vliegers         AFGESLOTEN

helaas waren de vliegers niet bestand tegen het slechte weer, ze zijn uit de bomen gewaaid !

Op de expositie in de keukenhof zullen, behalve plaatsing van de "chinese bruid", ook een aantal vliegerobjecten in de bomen gehangen worden. Hier wat foto's . Tussen de 5 en 8 vliegervormen, in verschillende zachte kleuren, beschilderd met "vleugelhandjes en ogen", alsof er mensen in vervoerd worden.

"China staat algemeen bekend als het land van herkomst van de vlieger. Vierhonderd jaar voor Christus is daar de eerste houten vlieger opgelaten. Deze vlieger had de vorm van een vogel. In die tijd werd de vlieger gebruikt om te seinen en om berichten over te brengen. Er zijn een heleboel verhalen over vliegers geschreven. Een bekend verhaal gaat over een generaal die Han Hsin heette. Deze generaal belegerde in 196 jaar voor Christus een paleis. Han Hsin gebruikte een vlieger om te kijken hoever zijn troepen van het paleis af zaten. Toen hij dat wist liet hij een tunnel graven tot in het paleis, zodat zijn troepen het paleis konden binnentrekken.

Citaat:

In die tijd was het papier nog niet uitgevonden, dus maakte men de vliegers van stof. De oude Chinese vliegers konden mogelijk mensen vervoeren.

Aan sommige vliegers zat een soort zoemer die een raar gehuil liet horen, waardoor de vijand werd afgeschrikt."

Meer is te lezen onder deze  LINK 

     

donderdag 13 maart in de Keukenhof, klaar om opgehangen te worden

woensdag 19 maart 2008, opening Keukenhof